Neil Young - Hitchhiker (LP)

  • 399 kr

Vinyl gatefold

På lager
Del
Artikkelnummer: 3660

Varenummer - 0093624912613

Produsent - Reprise

Genre - RockSinger-songwriter

Produkttype - Vinyl

Neil Young sin karriere er full av albumkonsept som av diverse årsaker har blitt forkastet i siste liten. Heldigvis har Young begynt å åpne arkivene på gløtt og nå foreligger albumet Hitchhiker i all sin prakt!

Albumet ble spilt inn på én kveld i nå nedlagte Indigo Ranch Studios i Malibu i 1976 og ble produsert av Young sin diskutabelt viktigste musikalske samarbeidspartner David Briggs, med skuespiller Dean Stockwell (Blue Velvet, Paris, Texas) sittende i innspillingsrommet under hele prosessen.

Sporlisten på albumet speiler den nøyaktige innspillingsrekkefølgen med kun kassegitar, munnspill og piano som akkompagnement, mikset live av David Briggs. Resultatet er et utrolig stemningsfullt album der låtskriverkunsten til Neil Young får skinne i sin reneste form inspirert av folktradisjonen han vokste opp med.

Da det ferdige produktet ble presentert for Reprise mente plateselskapet at det hørtes ut som røffe demoer som krevde mer bearbeidede bandarrangement og albumet ble lagt på hyllen. 8 av låtene har dukket opp på diverse andre album i bearbeidede versjoner og nyinnspillinger i senere tid, men uten den umiddelbare «one take»-nerven vi får servert her.  2 av låtene, «Hawaii» og «Give Me Strength», er eksklusive for denne utgivelsen og har aldri vært ute på en offisiell utgivelse før nå.Det lekre gatefoldcoveret, komplett med On The Beach-inspirert tekstark, er med på å bekrefte at denne bortgjemte perlen nå åpenbart er essensiell Neil Young-kanon