Red Hot Chili Peppers - I'm With You Cd

  • 129 kr

cd

Bestiilingsvare ca 7 dager

Del
Artikkelnummer: 1607
Label -Warner Bros.
Format  -Cd
Released -2011
Style -Rock/Alt.rock
Country -Us


Med en fartstid på nesten 30 år har Red Hot Chili Peppers for lengst etablert seg som et av verdens største band, med en særegen blanding av psykedelisk rock, punk og funk som har ihuga fans i alle verdenshjørner.

Bandets etterlengtede tiende studioalbum, deres første siden doble Stadium Arcadium fra 2006, bygger i stor grad på de evige temaene liv og død. Den funky rockelåta "The Adventures Of Rain Dance Maggie" var første single fra albumet, en låt som bar bud om et album i kjent RHCP-tradisjon - og I'm With You beveger seg da også i samme farvann som guttas tidligere utgivelser, samtidig som det definitivt er visse forandringer å spore. For det første har John Frusciante (som i 2009 forlot bandet for andre gang) blitt erstattet av Josh Klinghoffer, noe som betyr at gitarspillet denne gang er mer subtilt og noe mindre riffbasert. Dessuten har Flea studert musikkteori siden sist, og hans nyvunne ferdigheter på piano setter sitt preg på store deler av albumet. Men omveltningene til tross, I'm With You er et album fullt av fansens favorittingredienser - fra Fleas umiskjennelige bassganger ("Monarchy Of Roses", "Factory Of Faith") og oppstemte mariachiblåsere ("Did I Let You Know") til groovy jamming og Anthony Kiedis' alltid energiske vokal.

I'm With You ble innspilt i studioene East West i hjembyen Los Angeles og Shangri-La i Malibu. Som på deres fem foregående er det superprodusent Rick Rubin (Johnny Cash, Beastie Boys, Slayer) som styrt skuta under innspillingen, mens Greg Fidelman (Metallica, U2) og Andrew Scheps (Weezer, Green Day) har stått for miksen.

Tracklist
Monarchy of Roses
Factory of Faith
Brendan’s Death Song
Ethiopia
Annie Wants a Baby
Look Around
The Adventures of Rain Dance Maggie
Did I Let You Know
Goodbye Hooray
Happiness Loves Company
Police Station
Even You Brutus?
Meet Me at the Corner
Dance, Dance, Dance