Jeff Beck & Johnny Depp - 18 | Lp

  • 399 kr
  • 150 kr

VINYL - 180 gram

På lager
Del
Artikkelnummer: 2570
Label -0603497847150
Format  -Vinyl Lp
Released -2022
Style -Rock
Country -Uk


Til denne samlingen bestående av 13 låter har den legendariske gitaristen og med-grunnleggeren av Hollywood Vampires spilt inn en rekke coverlåter som svinger innom blant annet Motown, The Beach Boys, John Lennon, The Velvet Underground, Killing Joke, sammen med to originale Johnny Depp låter.

Første singel, Depp-originalen “This Is A Song For Miss Hedy Lamarr,” er ute nå.
Jeff Beck og Johnny Depp er for tiden på turné i Europa frem til og med 25.juli. Norge får besøk 24.juni (Sentrum Scene, Oslo), 25.juni (Tahiti Festival, Kristiansund), 2.juli ( Sentrum Scene, Oslo – ekstra konsert) og 3.juli (Bergenhus Festning, Bergen).
Jeff Beck fant en beslektet sjel i Johnny Depp da de to møttes i 2016. De fant raskt felles interesser i biler og gitarer, og tilbrakte mesteparten av tiden sammen med å prøve å få hverandre til å le. Samtidig vokste Becks forståelse for Depps seriøse låtskrivingsferdigheter og hans øre for musikk. Dette talentet og kjemien deres overbeviste Beck om at de burde lage et album sammen.

Depp var enig og de startet opp i 2019. I løpet av de neste tre årene spilte de inn en blanding av Depp-originaler sammen med et bredt spekter av covere som berører alt fra Celtic og Motown, til Beach Boys og Killing Joke. I 2020, under pandemien, dukket en smakebit på samarbeidet deres opp med deres godt timede cover av John Lennons «Isolation».

Duoens album med tretten låter har fått tittelen 18 og kommer 15. juli. Beck forklarer albumtittelen: “When Johnny and I started playing together, it really ignited our youthful spirit and creativity. We would joke about how we felt 18 again, so that just became the album title too.”

18 vil bli tilgjengelig på CD 15.juli, mens en 180-grams sort vinylversjon kommer 30.september. Omslaget har en illustrasjon av Beck og Depp som 18-åringer som ble tegnet og designet av Becks kone Sandra.


Midnight Walker” (Davy Spillane Cover)
Death And Resurrection Show” (Killing Joke Cover)
Time” (Dennis Wilson Cover)
Sad Motherfuckin' Parade” (Johnny Depp Original)
Don't Talk (Put Your Head On My Shoulder)” (Beach Boys Cover)
This Is A Song For Miss Hedy Lamarr” (Johnny Depp Original)
Caroline, No” (Beach Boys Cover)
Ooo Baby Baby” (The Miracles Cover)
What's Going On” (Marvin Gaye Cover)
Venus In Furs” (The Velvet Underground Cover)
Let It Be Me” (The Everly Brothers Cover)
Stars” (Janis Ian Cover)