Tommy Tokyo – Tommy Tokyo| 2Lp

  • 449 kr

Hvit vinyl

På lager
Del
Artikkelnummer: 1971
Label -DM164LPX
Format  -Lp x2
Released -2022
Style -Songwriter
Country -Norway


Tidlig på morgenen, den 22. mars i år, ble den tjuende og siste miksen til Tommy Tokyos kommende album ferdigstilt av Kai Andersen, og sendt til produsent og musiker Gøran Grini. Omtrent samtidig dør Tommy Lorange Ottosen på St. Olavs Hospital i Trondheim. Der hadde han vært innlagt siden nyttårsaften i påvente av en lungetransplantasjon. Tommy ble 50 år gammel.

Da koronaen brøt ut for to og et halvt år siden var Tommy allerede syk, men frisk nok til at han kunne både spille og synge, og han var ved godt mot. Vi ble enig om å lage en plate for året 2022. Det skulle være et dobbeltalbum, med 20 låter, som skulle markere hans 20-årsjubileum som artist. Det albumet har vi sammen med produsent Gøran Grini spilt inn, og i samråd med hans familie er det besluttet at denne platen slippes som planlagt den 7. oktober i høst.

Tommy er kjent for de aller fleste som en dønn ærlig og kompromissløs artist og låtskriver, og denne platen er intet unntak. Han beskriver virkeligheten slik han ser den, opplever den, av og til med en stor dose humor, ofte personlig, men aldri privat. I flere av låtene beskriver han sin egen situasjon, hvilket jeg må innrømme er svært sterkt og spesielt. Som for eksempel i låten «New Parts», som var den tjuende og siste miksen vi fikk den morgenen han døde. Tommy fikk dessverre aldri «new parts», men den musikalske arven han etterlater seg står det virkelig respekt av. Det vil jeg gjerne takke ham for.

Terje Pedersen, Drabant Music

Tracklist

I'm Coming Home
Wings Of Good Fortune
I Just Hope I Didn't Murder Anyone
Free
Savings And Loan
Imposter
Stranded On The Moon
Guardsman
Autumn
Swallowed By The Past
Chesalon
This Time
Pandemic
It's The Money Every Time
Avoiders
Hello
Pawnbroker's Alley
The Truthful Rain
Lady Springtime
New Parts