Susanne Sundfør - blómi | Lp

  • 399 kr
  • 249 kr

Sort vinyl 180 gram i gatefold cover

På lager
Del
Artikkelnummer: 2385
Label - 
Format  -Vinyl, Lp, gatefold
Released -2023
Style -Pop
Country -Norway


Sort vinyl 180 gram i gatefold cover

6/6 i Dagbladet "Ren Magi"
5/6 i Aftenposten "På sitt beste er ingen vakrere"
5/6 NRK.no "Fremdeles en av de mest toneangivende popartistene"
5/6 i VG "Susanne Sundførs sjette studioalbum inneholder noen av hennes sterkeste sanger hittil"
Mens Susannes tidligere album, som Ten Love Songs (2015) og The Brothel (2010), etablerte henne som en enestående stemme i Norges moderne musikkhistorie, står blómi som et ytterligere dristig evolusjonært hopp. Med sine 10 kyndig utviklede eksempler på utsøkt låtskriving, representerer blómi et komplekst og givende nytt kapittel i en visjonær kunstners karriere.

“They say I was a broken woman, they say it was a rainy day. They say it was a mad world out there. Dog eat dog, everything was dying. But that is not what I remember…”

Fem år etter at Susanne Sundfør redefinerte karrieren sin med det folk-inspirerte, følelsesmessig sterke albumet Music for People In Trouble, fordyper den norske musikeren, artisten og produsenten seg på albumet blómi nå enda dypere inn i sin personlige mytologi .

Blómi betyr «å blomstre» på norrønt, og dette albumet tar tak i helt nye sider ved Susannes livshistorie. For eksempel det akademiske arbeidet av bestefaren hennes, en lingvist som spesialiserer seg på semittiske språk, og hennes egne, livsomveltende erfaringer som nybakt mor.

Sundfør skrev Blomi fremfor alt som et kjærlighetsbrev til sin unge datter - et brev til et dyrebart nytt liv på vei inn i en ustabil verden. I tittelsporet, som er basert på et frodig, drivende pianoarrangement og hudkilende saksofoner, formidler Susanne sin visdom til datteren, og oppfordrer henne til å ta ordene med seg gjennom livet. I tekstene sine, med hint av norrønt språk og mytologi, refererer Susanne til nordiske urfolks kvinnebaserte kulturer som bygde matrilineæresamfunn og tilbad feminine guddommer. Disse røttene, denne gjentagende overleveringen fra mor til barn, er kjernen i musikken på blómi.

Tracklist

orð vǫlu
ashera's song
blómi
rūnā
fare thee well
leikara Ijóð
alyosha
ṣānnu yārru lī
náttsǫngr
orð hjartans