Ricochets - Closer To The Light - LTD (LP)

  • 349 kr

Farget Vinyl!!!!

På lager
Del
Artikkelnummer: 2257
Label -
INDIE275LPL
Format  -
Lp ltd
Released -
2023
Style -
Rock
Country -
Norway


Ricochets’ tilbakekomst på festivalscener i 2022 filleristet publikum på festivalsletter som Øya, Bukta, Pstereo, Månefestivalen og Tons of Rock. Konsertene har fått panegyriske omtaler i pressen og massiv kjærlighet fra publikum - som hadde blitt både eldre og yngre siden sist. Gjenforeningen vekket også til live de kreative kreftene i bandet, som altså endte opp med å spille inn sitt fjerde album.

Nå er resultatet klart, 3. februar slipper rockelegendene et splitter nytt og etterlengtet album med tittelen «Closer To The Light», deres første album på sytten år!

Ved årtusenskiftet var det få band som kunne måle seg med Ricochets. Frontet av vokalist og låtskriver Trond Andreassen var de mørkere, farligere og mer inderlige enn sine samtidige, de var kjent for eksplosive konserter og en kritikerrost, nå klassisk platetrilogi: «Slo Mo Suicide», «The Ghost of Our Love» og «Isolation».

Nå er de tilbake med et nytt album. «Closer to the Light» er drevet av den samme lidenskapen og bygger videre på det samme fundamentet som før — garagerock, soul, 50’s, swing og rock-noir. Trond Andreassen synger fortsatt som om det gjelder livet, backet av originalmedlemmene Knut Øyvind Olsen på bass og Svenn Poppe Jr på piano og orgel. Sammen med gitarist Fredrik Gretland (Sweden, The Cumshots) og trommis Johan Edvardsson (Navigators, Sweden, Tellusalie) legger de til nye fasetter i Ricochets’ umiskjennelige sound.

Trond Andreassen og tekstforfatter Christian Bloom skrev sangene på «Closer to the Light» under pandemien, og i januar 2022 vendte bandet tilbake til Athletic Sound Studio i Halden for å spille dem inn. Sammen med produsent Chips Kiesby (The Hellacopters, Nomads, Sator, Wilmer X) har Ricochets laget et album drevet av lys og mørke og uventede vendinger, av ugjenkallelig fortid og uviss fremtid, av store melodier og enda større følelser. «Closer to the Light» er klassisk rock, tidløst her og nå.

Time To Go
Backseat Drivers
Shooting Star
Closer To The Light
Galaxies (Dead End Street)
That’s How It Goes
Figure It Out
See Me Change
Instincts
True To Love