ERLEND ROPSTAD

Han debuterte med EP-en The Magnetic Tapes i 2006. Debut-utgivelsen ble gitt ut av selskapet Rec90 og var produsert av Øystein Greni, frontfiguren i bandet Bigbang. Greni spilte også trommer og andre instrumenter på utgivelsen. Sanger fra denne utgivelsen ble brukt som filmmusikk i skrekkfilmen Fritt Vilt.

I 2007 kom hans første album, Bright Late Nights, ut på samme plateselskap. Det var produsert av Davide Bertolini, som har produsert album for blant andre Kings of Convenience. Ropstad hadde drevet utstrakt turné- og konsertvirksomhet siden debuten i 2006, og i juni 2010 ga han ut et nytt album med tittelen Roy, It Ain't Over Yet. I 2011 debuterte Ropstad som skuespiller i novellefilmen Himmelen bak huset, som var regissert av Steffan Strandberg og bygget på en bok med samme tittel av Gaute Heivoll.[2]

I 2013 ga Ropstad ut sitt tredje album, Hva om det ikke er sånn som du tror at det er, som ble hans første plate på norsk. Dette albumet ble gjennomgående godt mottatt i musikkpressen, og albumet ble nominert til Spellemannprisen 2013 i kategoriene viser og tekstforfatter.

Høsten 2014 ga han ut sitt fjerde album, som fikk tittelen Her om natta. Også dette albumet ble nominert til Spellemannprisen 2014 i klassen viser, men vant ikke prisen.

Det femte albumet hans, Det beste vi får til, ble utgitt i 2015 og ble nominert til Spellemannprisen 2015 i klassen popsolist  For albumet Alt som har hendt fra 2017 ble han nominert i klassene rock og årets tekstforfatter i Spellemannprisen 2017.

Ropstad ble tildelt Prøysenprisen for 2019 og var nominert til Bendiksenprisen for 2018. I 2019 ga han ut albumet Brenn siste brevet, som ble nominert til Spellemannprisen 2019 i klassen rock.

I 2020 signerte Erlend Ropstad platekontrakt med det norske plateselskapet Indie Recordings, og i 2021 gav han ut albumet Da himmelen brant var alle hunder stille. Erlend Ropstad medvirket også på låten Ingen nåde av Åge Aleksandersen i 2021, som låtskriver og vokalist. For albumet ble han nominert til Spellemannprisen 2021 i klassen rock.

Erlend Ropstad – Her Om Natta | Lp Erlend Ropstad – Her Om Natta | Lp
Erlend Ropstad – Gleden & Sorgen | Lp Erlend Ropstad – Gleden & Sorgen | Lp

Erlend Ropstad – Gleden & Sorgen | Lp

329 kr 199 kr
På lager
Erlend Ropstad – Det Beste Vi Får Til | Lp Erlend Ropstad – Det Beste Vi Får Til | Lp
Erlend Ropstad – Alt Som Har Hendt | Lp Erlend Ropstad – Alt Som Har Hendt | Lp