Frosk / Homo Erectus | Lp

  • 249 kr

Mer enn 40 år har gått siden den Horten-baserte visegruppa Frosk ga ut det legendariske albumet Kråker i lufta

Bestiilingsvare ca 7 dager

Del
Artikkelnummer: 2340
Label -NO13LP002
Format  -Lp
Released -2018
Style -Progg, Rock, vise
Country -Norway


Sjelden har vel uttrykket «den vanskelige andreplata» vært mer treffende. Mer enn 40 år har gått siden den Horten-baserte visegruppa Frosk ga ut det legendariske albumet Kråker i lufta på det like legendariske plateselskapet MAI. Plata har blitt stående som et tidstypisk eksempel på 70-tallets radikale visebølge. Så innflytelsesrike ble bandet i den norske motkulturen, at eksemplaret i NRKs platearkiv ble merket med en advarsel om ikke uten videre å spille plata i statskanalens programmer.

Nå har det som begynte med noen forsiktige gjenforeningskonserter resultert i et nytt album. På Homo Erectus står småbyen i sentrum for de store spørsmålene. Det sosiale engasjementet er fortsatt tydelig til stede hos tekstforfatter Alf Henriksen, men han har også funnet plass til lun humor, sår kjærlighet og tilbakelent sommerlykke. Homo Erectus er historien om Yamar og Ghada som legger ut på flukt fra tønnebombene i en liten gummibåt. Det er historien om havnearbeideren som nekter å ta regninga for kapitalens krise. Og det er historien om Horten, som tross alt er en dritfin by å bo i.

Låtskriverduoen Alf Henriksen og Tom Reksjø har begge passert 70 år. De har fått forsterkninger fra de yngre jazzmusikerne Marius Reksjø på bass og Andreas Bye på trommer, som har gitt plata et forfriskende lekent sound. Med seg har de også Norges ukronede feledronning, Hege Rimestad, som spiller fletta av de fleste. Homo Erectus er både trist og munter på samme tid, slik livet ofte kan være. Den byr på både godlynte sommerballader, seig blues, ujålete poesi og energisk viserock. Plata er et moderne og variert visealbum med stort allsangpotensiale, som vil begeistre både gamle og nye lyttere.

Tracklist

1. Det er kaldt i Europa
2. Mamre Lund
3. Dans med meg
4. Homo Erectus
5. Horten er en dritfin by å bo i
6. Karljohansvern
7. Kroa
8. Havnearbeidersang
9. Langbeina Langbein
10. Fado
11. Tigger'n
12. Natt
13. Onkel Skrue
14. Vuggevise