bridges (a-ha) - Våkenatt | Cd

  • 189 kr

Forløperen til A-ha

På lager
Del
Artikkelnummer: 2560
Label -0190295179922
Format  -Cd
Released -2020
Style -Pop/Rock
Country -Norway


Det mytefulle andre albumet fra a-ha duoens første band, utgis endelig i sin helhet etter nesten 40 år

Det er en interessant historie bak bridges og deres andre album «Våkenatt». De var et norsk psychedelisk-rockband som turnerte, spilte inn og bygde en fanbase mellom 1978-1981 som inneholdt det som skulle bli to av de mest suksessrike popstjernene i verden – Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen.

I løpet av bandets korte levetid, som også inneholdt Viggo Bondi og ØysteinJevanord, ga de ut albumet «Fakkeltog» i 1980. Nå har de spilt inn den mytiske oppfølgeren «Våkenatt». Sophomore-albumet fikk ikke en ordentlig utgivelse bortsett fra et begrenset antall hundre på grønn vinyl i 2018.

Dette albumet er for mange livslange a-ha-fans sett på som den manglende koblingen mellom de to bandene.

Faktumet er at ikke mange mennesker, inkludert hardcore a-ha-fans, ikke visste mye om bridges. Og det kan hevdes at de fortsatt ikke gjør det. Bandet var MagneFuruholmen, Paul Waaktaar-Savoy sammen med Viggo Bondi (bassist) ErikHagelien (trommer), som etter hvert ble erstattet av Øystein Jevanord (trommer). Bandet ble dannet i løpet av deres tid på skolebenken, i Oslo. bridges spilte masse live i 1978 og 1979, i hvilken tid Morten Harket tilfeldigvis så en av konsertene deres. Waaktaar og Furuholmen planla å fortsette sin musikalske karriere i London etter 1981, men Bondi og Jevanord takket nei. Det resulterte til at bridgeshver for seg og «Våkenatt» ble aldri utgitt – før nå.

La oss gå litt tilbake i tid: bandet ga ut sitt første album «Fakkeltog» i 1980, hvilket var en svært enkel utgivelse for et nytt band, men platen fortsatte å få mer oppmerksomhet etter bandets død og a-ha ble til globale pop-ikoner. Det ble en dyr må-ha plate for a-ha-samleren. Det har alltid vært rykter om et ikke-utgitt andre album for bandet, men ingenting kom frem i lyset, før en a-ha fankonvensjon i Oslo, i slutten av april 2016

Bondi og Jevanord var to av gjestetalerne under konvensjonen. Under presentasjonen begynte de to herrene å snakke om det ryktede andre albumet «Våkenatt», og bekreftet for første gang at dette skulle bli en realitet. I tillegg til den store overraskelsen, hadde Bondi sporene på telefonen sin, og ga publikum et lite utdrag av noen av sangene. Publikum var lamslått!

Tracklist

Fakkeltog (09:34)
The Leap (02:45)
Soft Rains of April (03:38)
Waterworks (04:21)
All the Planes that Come in on the Quiet (04:37)
Asleep (03:07)
Superior (02:56)
Faceless City (02:31)
Need No Doctor (02:16)
Wildfire (04:07)