MONOTRONS, THE


THE MONOTRONS er et power-pop band fra Halden som består av Cato Haakenby på bass/vokal, Jens - Tore "Fisken" Standerholen på trommer/kor og Egil Pinås på lead gitar/vokal. Bandet har øvd sammen i kjelleren til Cato siden 2010, og først høsten 2021 begynte de på det som nå har blitt bandets debut-album!

Etter tolv år som band, lada opp med tolv låter som kun hadde opplevd et trangt øvingslokale i kjellern, samt blitt spilt live et knippe ganger, fant The Monotrons endelig veien til studio høsten 2021 for å spille inn sin første fullengder. Resultatet er albumet HELL CITY, spilt inn i legendariske Atlethic Sound studio i Halden. Med seg har de fått Dag Erik Johansen bak spakene og Kai Andersen som medprodusent. Plata er også miksa av Dag Erik Johansen og mastra av Hans Uhre. Sounden på plata gjenspeiler det The Monotrons alltid har vært, et powerpopband som lager catchy tunes med klare elementer fra klassisk rock og California punk. Tenk Descendents møter Kiss, og tar en øl med Ramones. Siden albuminnspillinga har bandet gått fra trio til kvartett og fått med seg Lucky Malice-gitarist Linda Haug i besetningen.

Bandets to første singler fra albumet «WWHell» og «Viper» har begge fått bra med spilletid i radioprogrammer som Stjernepose, Gitar og Ruben.

Monotrons, The - Hell city Ltd | Lp Monotrons, The - Hell city Ltd | Lp