Ivar Eidem - Sleepless EP | 12''

  • 349 kr
  • 149 kr

Ivar fra Matchstick Sun, cut og Gringo Bandido

På lager
Del
Artikkelnummer: 1716
Label -DM140EP
Format  -Vinyl 12''
Released -2021
Style -Rock, New wave
Country -Norway


Ivar Eidem har alltid vært i utkanten av rocken med et par snarturer innom spotlighten.
Først som en av Oslos første punkere, deretter som keybordaist i new wave-bandet The Cut, der han delte scene med bl.a. forfatter Torgrim Eggen.
Så fulgte noen hektiske år i alternativpop-bandet Matchstick Sun, som ble belønnet med en Spellemann-pris for beste nykommer i 1989. I 1996 fulgte enda en Spellemann som årets mannlige artist for soloalbumet “Missions of a Clown”.

Musikken har alltid fulgt Ivar, fra jukeboksen i foreldrenes kafe på Stabekk til diverse bandkonstellasjoner.
I mange år ble musikkarrieren satt på spareblussset mens Ivar var rockekokk for stjerner som Kanye West, The Cramps, Morrissey, Flaming Lips med mange flere. Historiene om dem er mange, men hans egen musikk har alltid summet like i bakgrunnen.

Nå har kollega Emil Nikolaisen dratt ham inn i sitt studio, Malabar. Det er fruktene av dette samarbeidet du nå får høre.
EP-en “Sleepless” består av fire spor med finslepen solskinnspop som trekker sammen trådene fra flere tiår - pluss en remiks av tittelåten signert Pål “Strangefruit" Nyhus og Kristian "Melkeveien" Møller.

Ivar forteller om låtene:
“Sleepless”: Den begynte som en musikalsk hyllest til John Cale, som etterhvert ble til et eget univers, med fler arrangementer og instrumentalisering som fargela lerretet. Med tekst av Herjulv Arnkværn ble den et eget verk.

Remiksen av “Sleepless”: Fet! Den tøffeste dekonstrueringen av en låt jeg har hørt på lenge - litt Underworld-takter over den.

“Invisible”: Denne ble spilt inn i Usa hos Charles Norman i Salem, Oregon. Charles skrev teksten i studio.
Jeg følte at sangen ikke ble helt ferdig, og jeg kom frem til at det trengtes annenstemme og koring, keyboards og 12-strenger, og hey presto!
Dette ble gjort med Emil og transportabelt utstyr på kjøkkenet i Maridalsveien. Hanne Sørli står for engle-annenstemmen.

“Song for daddy”: Dette var det første samarbeidet Emil og jeg gjorde sammen, det hele var tenkt som en slags appell til hjelp under flyktningkrisen etter IS og Syria-krigen, men den ble liggende på vent til denne anledningen isteden.

“Shady daylights”: Jeg ble ringt opp av Emil, som mente vi trengte en låt til på EP-en. Alt ble spilt inn i Emils nye studio i Moss på én kveld og mixet dagen etterpå. Resultatet ble en dreampopaktig skranglelåt med masse sjarm.

Sleepless
Sleepless (Willage Version)
Invisible
Song For Daddy
Shady Daylights
Sleepless (Radio Edit)