JOKKE

Nielsen dannet Jokke & Valentinerne i 1982, og bandet ble raskt et av de mest populære bandene i Oslos rockemiljø. I 1985 ble låtene «Spenn» og «Alt kan repareres» gitt ut på en samlekassett med nye norske band, og året etter gav Jokke & Valentinerne ut sitt første album, Alt kan repareres.

Tekstene til Nielsen handler ofte om mennesker på livets skyggeside, enten det gjelder sosiale forhold, økonomi eller rusproblematikk. Nielsen fikk Spellemannprisen i 1991 for albumet Frelst!. Joachim Nielsens tekster er blitt betegnet som personlige uten å bli private, og fulle av ironi både over seg selv, musikkbransjen og det «vellykkede samfunnet», og da de «hippe» og «kule» især.

Musikalsk hadde han ofte et bredt, fyldig, energisk og gitarbasert lydbilde, kombinert med visesang. I Valentinerne var Jokke eneste gitarist, men i Tourettes spilte i tillegg Petter Baarli fra Backstreet Girls og bidro til et fyldigere og en mer klassisk rockesound.

I løpet av 1990-årene økte bruken av rusmidler. Han var flere ganger innlagt på avrusingsklinikker for sin heroinavhengighet. Det beskrives i «Bestevenner» fra 1997 at han hadde sluttet med heroin – han «vendte hjem til Kong Alkohol». På permisjon fra Tyrilikollektivet for å lage et nytt album døde han av en overdose heroin hjemme hos en venn den 17. oktober 2000, 36 år gammel.

I november 2005 ble Nielsens låt «To Fulle Menn» kåret til tidenes norske låt i en avstemning gjort av NRK P3 og magasinet Spirit.

Samme måned kom det opp et forslag i bydel Gamle Oslo om at han skulle få en gate i den nye bydelen Bjørvika i Oslo oppkalt etter seg. Dette ble i desember 2005 nedstemt. Navnekomiteen ble i stedet enig om et annet sted, en 50 meter lang gatestump på Grønland i Oslo, ved Det åpne teater. Gaten heter Joachim Nielsens gang, ble skiltet i september 2006 og hadde en Statoil-bensinstasjon og et boligkvartal som nærmeste nabo. Det ble også foreslått at det skulle bli satt opp en statue av ham, men dette møtte motstand fra familien.Jokke Med Tourettes ‎– Billig Lykke 2Lp Jokke Med Tourettes ‎– Billig Lykke 2Lp
Sunshine Kids – Tubed | Cd Sunshine Kids – Tubed | Cd

Sunshine Kids – Tubed | Cd

249 kr
På lager
Senjahopen – Knappa og Glansbilde | Lp ltd Senjahopen – Knappa og Glansbilde | Lp ltd
Speed Of Sound - Tanker Livet Gir Oss (LP) Speed Of Sound - Tanker Livet Gir Oss (LP)
Hard Luck Street - Darker Days (LP) Hard Luck Street - Darker Days (LP)